Intro in optimizare

Optimizarea unui site pentru motoarele de cautare (SEO) este absolut necesara, si este imperativ ca persoanele ce detin un site sa conceapa ca aceasta optimizare le va ajuta afacerea sa creasca si sa isi amplifice vanzarile.

Definitia SEO

Ca un site sa fie indexat bine de motoarele de cautare si sa primeasca o clasificare cat mai buna in rezultatele cautarii, optimizarea site-ului (SEO) trebuie realizata corect, respectand regulile algoritmilor motoarelor de cautare. Pe langa asta, optimizarea reprezinta NECESITATEA unui site sa isi amplifice calitatea, sa redea o accesibilitate si o experienta splendida vizitatorilor.

Importanta optimizarii

Deoarece competitia online este tot mai acerba, iar pe motoarele de cautare cum ar fi Google (deoarece detine 90% din piata) se realizeaza milioane de cautari, este absolut necesar sa iti optimizezi site-ul pentru Google. Daca detii un site de prezentare, Blog sau magazin online, optimizarea site-ului iti va amplifica traficul, ceea ce va rezulta intr-o amplificare si a vanzarilor.
Principalele motive pentru care optimizarea este necesara :

  • daca vrei sa ai vreo sansa ca site-ul tau sa aiba succes, este necesar sa fii pe prima pagina, iar pentru ca site-ul tau sa fie clasificat pe prima pagina a cautarilor Google trebuie neaparat sa iti optimizezi site-ul;
  • principalul motiv pentru a-ti optimiza site-ul este de a reda o experienta splendida celor ce iti acceseaza site-ul. Daca realizezi acest lucru cu siguranta acea persoana va reveni pe site;
  • internautii stiu ca Google este de incredere, asa ca daca esti pe prima pagina in rezultatele cautarii, acestia vor avea incredere in afacerea ta;
  • prin optimizarea site-ului si clasificarea ei pe prima pagina a rezultatelor Google, internautii vor discuta despre site pe retelele de socializare cum ar fi Facebook, Twitter, Instagram, ceea ce iti va mari popularitatea afacerii tale;
  • te vei detasa de concurentii tai. Daca site-ul tau este pozitionat pe prima pagina a rezultatelor Google si concurentii tai nu, cu siguranta vei avea mai mult succes ca ei.

Folosirea de link-uri pe site-ul tau te ajuta in clasificarea pe motoarele de cautare daca provin din site-uri din acelasi domeniu de calitate situate bine. Ai grija cand folosesti aceste link-uri sa aiba relevanta cu afacerea ta, altfel vei fi penalizat aspru de Google.

Link building sau continut de calitate?

Daca inca nu stii raspunsul la aceasta intrebare, atunci iti voi raspunde eu. Uita de link building, deoarece poate fi foarte riscant si daca nu il folosesti pe site-uri de calitate si relevante domeniului tau de activitate vei fi penalizat foarte tare de Google, poate chiar prin inlaturarea permanenta de pe motorul lor de cautare. Concentreazate pe continut de calitate, relevant si accesibil, cu un web design bine structurat si placut pentru a reda o experienta cat mai placuta vizitatorilor tai, si cu siguranta nu doar ca vei avea o afacere de succes, dar si Google te va pozitiona cat mai bine, deoarece motorul lor de cautare clasifica site-urile pe acest aspect in urma ultimelor schimbari in algoritmii lor de clasificare.

Se poate realiza o optimizare reusita fara un continut de calitate?

Continutul de calitate reprezinta cel mai important factor. Daca continutul tau nu este unul superior calitativ atunci optimizare nu are nici o importanta. Pentru ca sa optimizezi site-ul tau (SEO) ca sa fie pozitionat cat mai bine, este absolut necesar ca sa creezi un continut relevant, superior calitativ, accesibil si bine indetaliat. Este complet inutil sa investesti bani in optimizarea unui site sau sa il promovezi prin campanii de marketing daca ceea ce redai nu este calitativ.

Concluzie

Optimizarea unui site (SEO) este una din cele mai importante si de succes metode de promovare online. Ajuta motoarele de cautare sa indexeze cat mai bine site-ul si vei primi o clasificare in topul rezultatelor. Daca esti in topul rezultatelor cu siguranta traficul pe site-ul tau se va amplifica, fapt ce va duce la o amplificare puternica si a vanzarilor.
Doresti sa vinzi mai mult? Optimizeaza-ti site-ul pentru pozitionarea pe prima pagina in motorul de cautare Google !