Un design web creat excelent reda succesul unui site

Am realizat articolul curent pentru a scoate in evidenta necesitatea unui design web de calitate in crearea site-ului, deoarece acest element va face diferenta dintre succes si esec. Un website nu e de ajuns doar sa fie existent, el trebuie sa sustina si sa promoveze Brandul firmei, astfel crescand numarul vanzarilor.Web design-ul unui site nu influenteaza doar perceptia vizitatorilor, dar influenteaza si foarte tare clasificarea unui site in rezultatele motoarelor de cautare (Google, Yahoo, Bing). Cel mai important motor de cautare Google (detinand peste 88% din piata) foloseste un algoritm specific si foarte exact ce pune foarte mult accent pe web design-ul site-ului. Este extrem de important ca site-ul tau sa fie clasificat pe prima pagina, deoarece traficul principal acolo se afla, in caz contrar existenta site-ului e aproape nula.

Caracteristicile web design-ului ce iti afecteaza clasificarea pe Google :

  • Dimensiunea site-ului: algoritmii motorului de cautare Google pun foarte mult accent pe dimensiunea continutului redat pe site si numarul paginilor. Cu cat continutul tau este mai vast, cu atat este mai apreciat, dar tine cont ca nu e de ajuns doar sa fie vast ci trebuie sa aiba si relevanta domeniului de activitate prestat si sa includa cat mai multe cuvinte cheie in sintaxe logice. Tine cont mereu ca un continut superior calitativ si cat mai vast va face diferenta clasificarii dintre site-ul tau si concurenta din domeniul tau de activitate.
  • Limbajul HTML corect amplifica clasificarea: poti realiza un website prin intermediul a foarte multe programe sau build-ere de creare de site-uri. Dar problema este ca majoritatea ingreuneaza foarte mult site-ul cu linii de cod inutile sau invalide, iar Google depuncteaza foarte tare un site ce nu este clar si corect codificat. De aceea unul dintre cele mai uzuale si profesionale programe de realizare de site ar fi Adobe Dreamweaver, fiind unul in topul programelor de creare de site-uri. Este imperativ sa folosesti un program ce foloseste linii de cod de ultima generatie (exemplu : HTML 5).
  • Tipul de pagini selectat automat poate reprezenta o foarte mare greseala, deoarece Google nu indexeaza aceste pagini din cauza unor caractere de gen ,,? # & %’’. Din cauza acestei lipsei de atentie poti pierde continut foarte important ce magnatul motoarelor de cautare Google nu il va lua in considerare. Verifica constant setarile paginilor tale, cum sunt redate si daca exista indexarea tuturor paginilor de pe site-ul tau pe Google prin intermediul programului ce te ajuta Google Webmaster Tool.
    Nu este cazul sa te impacientezi deoarece chiar daca unele pagini nu sunt indexate, le poti indexa prin intermediul unui fisier pe nume sitemap.xml. Cu ajutorul acestui fisier iti poti indexa pagini pe care doresti, sau chiar tot site-ul ca sa te asiguri ca nu iti pierzi nici o pagina din site-ul tau. Poti utiliza si robotii Google ce iti verifica constant site-ul si iti pot amplifica traficul site-ului si clasificarea lui, fiind o componenta importanta de optimizare a unui site (SEO). Daca utilizezi WordPress pentru a crea site-ul, poti gasi in ,,Settings’’ , apoi selectezi ,,Permalinks’’ si o schimbi din setarea automata in ,,postname’’.
  • Evita frame-urile deoarece aceasta metoda este foarte veche iar browserele noi nu mai redau corect frame-urile (lucru ce va influenta negativ experienta vizitatorilor tai). Pe langa asta, acestea sunt indexate foarte lent sau total gresit de motoarele de cautare.
  • Actualizeaza-ti continutul cat mai des deoarece nimeni nu agreeaza un site cu informatii foarte vechi, e o rusine pentru firma ta sa prezinti un continut vechi de 5-10 ani. Daca oferi informatii invechite, acestea nu mai starnesc interesul vizitatorilor, chiar daca tu le-ai putea considera inca viabile, foloseste macar o alta structura de redare. Acest factor influenteaza puternic clasificarea pe motorul de cautare Google. Realizeaza in intermediul site-ului o sectiune de Blog unde publici articole noi si interesante. Poti utiliza acest Blog pentru a-ti promova firma si pe retelele de socializare pe care le folosesti.
  • Evita utilizarea Flash-ului deoarece chiar daca ca prezentare arata frumos si ofera o dinamizare site-ului, din cauza excesului in privinta dimensiunii va afecta foarte negativ viteza de redare a site-ului, iar motorul de cautare Google apreciaza site-urile ce au o viteza de incarcare rapida. Un alt factor negativ este faptul ca Google nu indexeaza sectiunile realizate cu Flash. Pe langa aceste efecte negative, nimanui nu ii mai este starnit interesul de aceste animatii dupa ce le vizualizeaza de mai multe ori.

Concluzie

Multe din aceste caracteristici ale web design-ului sunt incalcate de persoanele ce creeaza site-uri fara sa realizeze prioritatea lor. Algoritmii Google sunt extrem de exigenti in realizarea web design-ului asa ca fi foarte prudent la aceste reguli importante cand iti creezi site-ul. Acestea au rolul de a pune in prim plan experienta vizitatorilor, iar clasificarea lor va face diferenta intre a avea un site de succes sau un esec total. Identifica-ti segmentul de piata din domeniul tau de activitate si fa un site ce satisface nevoile posibililor tai clienti. Daca vizitatorii site-ului tau sunt satisfacuti de informatiile oferite, de accesibilitatea site-ului tau si de continutul ce il redai, cu siguranta site-ul tau va avea succesul dorit.