Web design-ul responsive iti va amplifica vanzarile si economosi banii!

In prezent instrumentele mobile (smarthphoneurile si tabletele) sunt utilizate foarte des. Conform unor studii de piata in Romania sunt utilizate peste 3 milioane de astfel de dispozitive, cu o suma totala de vanzari de circa 600 milioane de dolari. Din aceasta cauza web design-ul responsive pe site-uri este absolut necesar, pentru ca site-ul tau sa fie adaptabil oricarei rezolutii de pe toate dispozitivele folosite. Prin intermediul acestui web design responsive (adaptabil), site-ul tau va avea o amplificare de trafic impresionanta, iar vizitatorii site-ului vor avea accesibilitatea de a accesa site-ul tau indiferent de ce instrument foloseste. Pe langa aceste beneficii, un web design responsive ajuta la optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare (SEO).

Definitia unui web design responsive (adaptabil)

Web design-ul responsive reprezinta metoda prin care web designerii fac un site sa isi schimbe aspectul in functie de rezolutia de pe care este vizualizat. Pentru a putea intelege mai bine, incearca sa iti imaginezi o pagina web, toata structura acesteia se modifica in functie de dispozitivul de pe care e accesata aceasta pagina. Din aceasta definitie rezulta ca de pe orice instrument de pe care vizitatorul va intra pe site-ul tau, continutul site-ului tau va fi optimizat sa fie redat asa cum trebuie.

Avantajele unui web design responsive

Avantajul cel mai mare este ca amplfica experienta placuta a vizitatorilor site-ului tau, iar prin aceasta este relevant ca se vor amplifica si vanzarile site-ului tau. Un alta avantaj mare al design-ului responsive (adaptabil) este ca ajuta la optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare (SEO). Google, liderul pe piata motoarelor de cautare, clasifica in top site-urile ce ofera o accesibilitate de navigare cat mai buna si le depuncteaza pe cele ce nu respecta acest aspect. Prin utilizarea unui web design responsive se miscoreaza si durata incarcarii site-ului, acesta fiind inca un aspect foarte apreciat de ,,magnatul cautarii’’ Google.

Ideea web design-ului responsive este ca site-ul tau sa fie adaptabil oricarui dispozitiv, nu pentru fiecare dispozitiv site-uri separate. In acest mod utilizand un singur site, te poti axa pe o structura de optimizarea a site-ului pentru motoarele de cautare (SEO), in caz contrar ar fi necesar multiple structuri pentru fiecare site in parte. Prin intermediul acestui design responsive nu iti irosesti timpul pe administrarea a mai multor site-uri si te poti axa doar pe administrarea unui singur site. Din aceasta cauza utilizand un design responsive vei economisi bani, pe care ii poti investi in dezvoltarea si promovarea site-ului tau.

Necesitatea unui web design responsive

Necesitatea consta in economisirea de timp si bani; in redarea vizitatorilor site-ului o experienta cat mai buna cand iti viziteaza site-ul. Tinand cont ca in prezent procentajul persoanelor ce utilizeaza dispozitive mobile creste foarte tare, e absolut necesar sa le satisfaci nevoile si sa te adaptezi lor prin intermediul unui web design responsive site-ului tau.